Negovalna krema za obraz - OblizniPrste.si

Negovalna krema za obraz
Print Friendly, PDF & Email

Negovalna krema za obraz nam pride prav, takrat ko zunaj brije mrzel veter, kateri nam lahko poškoduje površino kože. Nega kože v jesenskem in zimskem času zahteva nekoliko več pozornosti. Saj je zunaj mraz, suh zrak in pogosto se nam dogaja, da prehajamo iz okolice kjer je nizka temperatura zraka v zaprt prostor, kjer ima zrak pogosto 20 °C ali več. To lahko na našo kožo vpliva zelo slabo, saj lahko tisti, ki imajo bolj porozno površino kože dobijo ožganine. Ženske v zimskem času preidemo na puder in bolj mastne kreme, ki so po gostoti že skoraj podobne kakšnemu vazelinu.

Moja koža hrepeni po bolj bogatih naravnih kremah, ki si jih pogosto čaram, kar sama doma. Pri nakupu osnovnih sestavin vedno pazim, da so te organske in niso testirane na živalih. Kakšen tip sestavin pa boste izbrali vi pri ustvarjanju kreme po spodnjem receptu, je odvisno od vas samih.

negovalna-krema-za-obraz2

Negovalna krema za obraz – pripomočki

  • manjši lonček za vodno kopel
  • žlica za dodajanje sestavin
  • manjša žlička za mešanje sestavin

Negovalna krema za obraz – sestavine

  • 100 ml karitejevega masla
  • 1 žlica mandljevega olja
  • 1 žlica olja vrtnic

Negovalna krema za obraz – postopek

V lonček, ki ga bomo uporabili za parno kopel nalijemo vročo vodo in nanj postavimo posodico s karitejevim maslom. Preden pa lonček s maslom postavimo na kopel priporočam, da ga z žličko rahlo premešate saj se bo tako lažje topil. Med tem ko se bo karitejevo maslo počasi topilo samo občasno premešamo.

negovalna-krema-za-obraz

Stopljenemu maslu dodamo najprej žlico mandljevega olja in nato žlico olja vrtnic, odstavimo iz kopeli in počasi premešamo, da se vse sestavine lepo porazdelijo med seboj. Preden kremo postavimo v hladilnik jo pustimo, da se na zraku hladi vsaj 2 uri.

negovalna-krema-za-obraz1

Kremo postavimo v hladilnik za eno uro, da se dokončno utrdi. Takšne kreme po končani pripravi ni potrebno hraniti v hladilniku, ampak jo imamo lahko na polički, kjer imamo ostale kreme. Negovalno kremo za obraz uporabljamo zjutraj in zvečer, lahko pa tudi tekom dneva in tako nadomestite kremo, ki jo drugače uporabljate. S to kremo se lahko mažete tudi po rokah, dekolteju, lahko pa jo uporabljate tudi na drugih predelih kjer imate težavo s suho kožo. Prav tako jo lahko nanesete na lase po končanem umivanju las in jim s tem zagotovite izdatno hranilno nego.

Vse sestavine so dosegljive v bolje založenih trgovinah s kozmetiko, v lekarnah ali trgovinah kjer prodajajo masažna olja (olje vrtnice).

Negovalna krema za obraz

Uspešno ustvarjanje in ubilo užitkov ob pripravi.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Mijaliza

Ljubiteljska, kuharica, ki uživa v vseh kulinaričnih okusih, najbolj pa pri pripravi orientalske hrane.

Dodaj odgovor