Krema za opečeno kožo
Print Friendly, PDF & Email

Krema za opečeno kožo nam pride prav takrat, ko smo malo preveč pretiravali s sončenjem ali pa smo bili dalj časa izpostavljeni sončnim žarkom. Namreč, ko naša koža postane rdeča, ne bo pomagalo več nobeno zaščitno sredstvo. Takrat je zelo pomembno, da zgornjo plast kože izdatno vlažimo in ji damo minerale in vitamine, ki jih nujno potrebuje za intenzivno obnovo. Sestavine za kremo sem premišljeno izbirala, namreč sredstva, ki so na voljo v trgovinah kot kreme ali losjoni za po sončenju mi niso veliko pomagale. Kožo mi je po njih pogosto “zategnilo” in je bil na splošno grozen občutek.

Kar pa je najboljše pri tej kremi, lahko se jo uporablja tudi, če je vaša koža izgubila elastičnost ali pa je zelo suha.

Krema za opečeno kožo2

Krema za opečeno kožo – pripomočki

  • lonček volumna 0,5 l
  • večji lonec, v katerega lonček volumna 0,5 l, lepo sede
  • žlica
  • nož
  • posodica  za kremo volumna 400 ml

Krema za opečeno kožo – sestavine

Za približno 300 ml kreme

  • 200 g kokosove masti
  • 2 žlici mandljevega olja
  • 1 žlica arganovega olja
  • voda za kopel

Krema za opečeno kožo- postopek

V večji lonec najprej postavimo manjši lonček, ga z roko potisnemo ob dno in večji lonec zapolnimo z vodo, da bo le ta segala do 1/2 višine manjšega lončka volumna 0,5 l. Nato manjši lonček odstranimo iz vode in večji lonec z vodo pristavimo na štedilnik ter počakamo, da voda v njem zavre.  Med tem v manjši lonec nadrobimo ali narežemo kokosovo maslo.

Lonec z vrelo vodo odstranimo iz štedilnika in vanj potopimo lonček s kokosovo maščobo. Vzamemo žlico in previdno mešamo kokosovo maščobo, da se počasi topi na vodni kopeli.

Krema za opečeno kožo

Ko je kokosova maščoba popolnoma stopljena manjši lonček odstranimo iz vode in vanj dodamo arganovo in mandljevo olje ter previdno premešamo. Vsebino iz lončka prelijemo v večjo posodico, kjer bomo imeli shranjeno kremo ter pustimo, da se na zraku počasi ohladi, nato pa jo postavimo v hladilnik, da se strdi.

Krema za opečeno kožo1

Nasvet
Svetujem vam, da imate kremo hranjeno v hladilniku, saj ne vsebuje nobenih konzervansov in se lahko hitro pokvari.

Krema za opečeno kožo2

Uspešno ustvarjanje vam želim!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Mijaliza

Ljubiteljska, kuharica, ki uživa v vseh kulinaričnih okusih, najbolj pa pri pripravi orientalske hrane.

Dodaj odgovor