Kopalna sol z vrtnico
Print Friendly, PDF & Email

Kopalna sol z vrtnico je odlično darilo svoji najdražji osebi, še posebej takrat, ko skupaj zganjata romantiko. Polna banja tople slane vode na kateri plavajo lističi dišečih vrtnic, katerih vonj napolni kopalnico, le kdo se ne bi hotel potopiti v takšno vodo?

Da v vas malo spodbudim ustvarjalnost, vam predstavljam enostaven ” recept” za kopalno sol, ki bo spodbudila malo romantike v vašem srčku.

Kopalna sol z vrtnico

Kopalna sol z vrtnico – pripomočki

  • velik pladenj za sušenje vrtnic ali pekač
  • žlica
  • posoda prostornine 2 l za mešanje sestavin
  • peki papir
  • dva kozarca za shranjevanje

Kopalna sol z vrtnico – sestavine

Za 2 kopeli

  • 1 kg grobo mlete morske soli
  • lističi 12 vrtnic
  • olje vrtnic (najbolje tisto, ki se uporablja za aromaterapije)

Kopalna sol z vrtnico – postopek

Na voljo imamo dva načina sušenja lističev vrtnic, prvi je naravno na zraku, drugi je v sušilniku. Skratka sveže lističe vrtnic lepo oberemo in polagamo na peki papir, katerega smo pogrnili na pladenj ali pekač (odvisno od načina sušenja) in jih posušimo.

Kopalna sol z vrtnico

Vrtnice so dovolj suhe takrat ko jih lahko med prsti zdrobimo v “prah”. Vzamemo posodo in vanjo stresemo kilogram grobo mlete soli ter najprej dodamo polovico suhih cvetov vrtnic, ki smo jih z rokami nadrobili in nato še preostalo polovico kar celih lističev suhih vrtnic. Sol dobro premešamo in porazdelimo v dva kozarca, preden sol zapremo kanemo v vsak kozarec 5 kapljic olja iz vrtnic.

Kopalna sol z vrtnico

Kozarec zatesnimo in ga počasi pretresemo, da se sol, ki je vpila olje vrtnic enakomerno porazdeli po kozarcu.

V kolikor ima olje vrtnic premočan vonj vam svetujem, da ga zamenjate z nekaj kapljic vanilije ali sivke. Lahko pa olje popolnoma izpustite iz priprave soli in ga dodate neposredno v vročo vodo v banji. Po vsaki kopeli vam svetujem, da se dobro oplaknete še z mlačno vodo, ki je nekaj stopinj hladnejša od temperature vode kopeli.Kopalna sol z vrtnico

Želim vam uspešno ustvarjanje in užitka polno banjanje.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Mijaliza

Ljubiteljska, kuharica, ki uživa v vseh kulinaričnih okusih, najbolj pa pri pripravi orientalske hrane.

Dodaj odgovor