Kopalna sol z rožmarinom
Print Friendly, PDF & Email

Kopalna sol z rožmarinom, ki ima veliko dobrih učinkov na naše telo. Močan vonj rožmarina izboljšuje spomin našim možganom, v kopeli sprošča in pomaga pri odstranjevanju trdovratnega celulita ter nam zvečer lažje pomaga zaspati. Za samo sol velja, da nam v kopeli pomaga regenerirati kožo in sprošča mišice. Skupaj takšna kombinacija razvaja naše telo, ki z vonjem skrbi, da se tudi naši možgančki sprostijo in malo razvajajo.

Priprava takšne soli je enostavna in jo imamo lahko vedno na zalogo. Uporabljamo jo takrat, ko čutimo, da naše telo potrebuje nekaj več razvajanja ali sprostitve. Moč kopeli lahko povečamo, če namesto svetlobe uporabimo svetlobo svečk in s tem istočasno ustvarimo rahlo romantično vzdušje.

Kopalna sol z rožmarinom

Kopalna sol z rožmarinom – pripomočki

  • tehtnica
  • kozarec za shranjevanje (najbolje takšen za vlaganje prostornine vsaj 0,7 l)
  • nož
  • deska
  • posoda volumna 1 l za mešanje soli
  • lesena kuhalnica
  • tehtnica

Kopalna sol z rožmarinom – sestavine

Za pripravo dveh kopeli

  • 400 g grobo mlete soli
  • 50 g lističev suhega rožmarina

Kopalna sol z rožmarinom – postopek

Recept je enostaven in potrebujemo samo dve sestavini grobo mleto sol in lističe posušenega rožmarina.

Kopalna sol z rožmarinom

Odmerjeno sol damo v skledo, kjer jo bomo mešali in dodamo polovico rožmarina katerega smo na drobno nasekljali z nožem in dobro premešamo preden dodamo še drugo polovico celih rožmarinovih lističev.

Kopalna sol z rožmarinom

Vse skupaj dobro premešamo in predevamo v kozarec, v katerem bo shranjena tako pripravljena kopalna sol. V kolikor bi radi barvno popestrili vašo kopel soli premešajte 2 zvrhani veliki žlici kurkume. Vonj same kurkume v vroči vodi s kombinacijo rožmarina je nekoliko neprijetna, zato lahko soli dodate še nekaj kapljic cimetovega olja ali pa podvojite količino rožmarina. Tako boste izboljšali vonj kopeli, a istočasno svoji koži ponudili tisto kar rabi, da se učinkovito obnovi in regenerira.

Pri pripravi kopeli v vročo vodo stresemo polovico količine soli, rahlo premešamo in počakamo, da se raztopi preden se potopimo v takšno kopel. Svetujem vam, da se po končani kopeli temeljito sperete z mlačno vodo, ki ima nekaj stopinj manj kot jih je imela kopel, saj boste s tem dodatno povečali cirkulacijo krvi pod kožo.

Kopalna sol z rožmarinom

Uspešno ustvarjanje in užitka polno sproščanje vam želim!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Mijaliza

Ljubiteljska, kuharica, ki uživa v vseh kulinaričnih okusih, najbolj pa pri pripravi orientalske hrane.

Dodaj odgovor