Kopalna sol s sivko
Print Friendly, PDF & Email

Za vse ljubitelje sivke je tukaj kopalna sol s sivko. Moram priznati, da kot otrok nisem bila ljubitelj sivke, saj me je njen vonj spominjal po naftalinu, babičini omari in na sploh po starem in zatohlem. Še danes ne prenesem njenega izrazito močnega vonja, čeprav priznam, doma jo imam veliko okoli hiše, saj mi je všeč kako privablja čebele in kako se njeni cvetovi pozibavajo v sapicah vetra. Takšen prizor nemudoma prikliče spomine po morju, toplem, Italiji in romantiki.

Vendar pa ima sivka veliko pozitivnih učinkov na naše telo. Namreč, če sivko natlačimo v vzglavnik, nam bo njen vonj pomagal prej zaspati saj ima učinek pomirjanja. V kopeli blaži revmo, nekateri viri pišejo tudi o tem, da pomaga pri nerednih in bolečih menstruacijah itd.

Lahko pa z njo samo polepšate in odišavite dom v kolikor vam odgovarja njen močan vonj.

kopalna-sol-s-sivko2

Kopalna sol s sivko – pripomočki

  • večja skleda za mešanje sestavin
  • žlica
  • kozarec za hranjenje soli

Kopalna sol s sivko – sestavine

Za pripravo 2 kopeli

  • 1 kg grobe soli
  • 2 veliki pesti suhe sivke oz približno 200 g suhe sivke (cvetovi in listi)

Kopalna sol s sivko – postopek

Če imamo domačo sivko jo najprej posušimo. Lahko jo sušimo na klasičen način tako, da jo obesimo v zrak in se suši na zraku. Lahko pa jo sušimo v sušilniku za sadje ter s tem naredimo kar dve stvari, posušimo sivko in odišavimo prostor. Namreč med sušenjem cvetov sivka oddaja zelo močan vonj, ki se nato počasi širi skozi celotni prostor.

V posodo za mešanje damo sol in najprej dodamo posušene cvetove sivke in temeljito premešamo. Nato dodamo še posušene lističe sivke, katere med rokami zdrobimo na manjše koščke in ponovno temeljito vmešamo v sivko.

kopalna-sol-s-sivko

Premešano sol, nato shranimo v kozarec, lahko pa jo z njo napolnite več manjših kozarčkov in tako dobite lepo darilo za rojstni dan ali praznike.

Kopalna sol s sivko

Uspešno ustvarjanje in obilo užitkov vam želim!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

Mijaliza

Ljubiteljska, kuharica, ki uživa v vseh kulinaričnih okusih, najbolj pa pri pripravi orientalske hrane.

Dodaj odgovor