Kavni piling za telo
Print Friendly, PDF & Email

Kavni piling je eden tistih ne kulinaričnih nasvetov, ki si ga lahko sami pripravimo doma. Potrebujemo samo fino mleto kavo in nekaj olivnega olja, da lahko razvajamo svojo kožo. Količina kavnega pilinga zadostuje za en mesec, v kolikor ga uporabljate enkrat na teden.

Pilinge si že nekaj časa pripravljam sama doma, saj mi struktura ali sestavine kupljenega pilinga ne ustrezajo. Tako za telo uporabljam kavni piling, saj kava spodbuja cirkulacijo pod kožo. Kar je tudi razlog, da je med glavnimi sestavinami vseh krem, losjonov in pilingov, ki delujejo proti celulitu. Olivno olje pa poskrbi, da s svojimi koristnimi snovmi navlaži kožo in tako ne potrebujemo krem in losjonov za vlaženje kože po prhanju ali kopanju.

kavni-piling1

Kavni pilng – pripomočki

  • posodica za shranjevanje volumna vsaj 200 ml
  • žlica
  • lesena palčka za mešanje (lahko je tudi žlica)

Kavni piling – sestavine za štirikratno uporabo

  • 3 žlice navadne mlete kave
  • 2 žlici ekstra deviškega olivnega olja

Kavni piling – postopek

Piling je najbolje mešati kar v posodici, v kateri bo kasneje shranjen, saj se tako ne bomo ušteli pri količini priprave.

Vzamemo posodico in v njo odmerimo kavo ter olivno olje in vse skupaj dobro premešamo. Piling bo na začetku nekoliko oljnat in tekoč, vendar s tem ni nič narobe, kajti kava bo s časom vase posrkala vse odvečno olje in dobili bomo gosto pasto, ki si jo nanašamo na telo.

kavni-piling

Uporaba kavnega pilinga

Piling uporabljamo tako, da se najprej poplaknemo s toplo vodo in nato iz posodice, kjer imamo shranjen kavni piling za telo vzamemo za oreh veliko količino kavne paste (ta količina zadostuje, da z njo zdrgnemo celo telo) in jo najprej nanesemo na problematične dele telesa. Problematični deli telesa so pri nežnejšem spolu tam, kjer se pojavlja celulit in pomarančasta koža, pri čemer kavni piling učinkuje najbolje. S krožnimi gibi nanesemo pasto in ne pretiskamo preveč, da ne poškodujemo povrhnjice kože. Po končanem pilingu, se samo splahnemo s toplo vodo, v kolikor vas moti preveč mastna koža, vam predlagam da jo še namilite, vendar boste kasneje morali uporabiti sredstvo za vlaženje kože po prhanju.

kavni-piling1

Uspešno ustvarjanje in obli užitkov vam želim!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.6]

Mijaliza

Ljubiteljska, kuharica, ki uživa v vseh kulinaričnih okusih, najbolj pa pri pripravi orientalske hrane.

Dodaj odgovor