Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane
Print Friendly, PDF & Email

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane so božanska priloga. Odlično se podajo h govejem golažu in raznim omakam. Grenkoba divjih špargljev in slanost pršuta skupaj ustvarita neverjeten okus, vse skupaj pa poveže mehka tekstura kruhovega cmoka. Naj bodo kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane na vašem jedilniku skozi celotno sezono divjih špargljev.

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane – pripomočki

  • kozica
  • cedilo
  • ponev
  • nož
  • deska za rezanje
  • penovka
  • skleda

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane – sestavine

(za 10 cmokov)

  • 500 g starega kruha
  • 150 ml mleka
  • 60 g natrganih divjih špargljev
  • 30 g pršuta v koščkih
  • 1 strok česna
  • sol
  • oljčno olje

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane – postopek

Kruh natrgamo na koščke in ga damo v skledo. Prelijemo ga z mlačnim mlekom. Kruh pustimo stati 10 minut, da vpije mleko. Šparglje nalomimo na koščke dolge približno 1 cm. Lomimo jih dokler ne pridemo do trdega dela. Trdi del šparglja zavržemo. Pršut narežemo na majhne kose. Česen sesekljamo na drobno.

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane

V kozici zavremo vodo. Vanjo stresemo nalomljene šparglje in kuhamo 3 minute. Kuhane šparglje odcedimo.

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane

V ponvi segrejmo olje. Na vročem olju približno 2 minuti pražimo pršut nato dodamo šparglje in pražimo še 2 minuti. Na koncu dodamo česen. Ko česen spusti vonj prenehamo s praženjem.

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane

V skledo s kruhom stresemo praženo mešanico. Solimo po želji. Počakamo , da se mešanica nekoliko ohladi, jo premešamo, nato na vrh ubijemo jajce.

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane

Mešanico in kruh dobro premešamo z rokami. Tako dobimo maso za cmoke.

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane

Iz nastale mase z rokami oblikujemo srednje velike cmoke. Narejena masa zadostuje za 10 cmokov.

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane

V večji kozici zavremo vodo, ki jo solimo. Cmoke posamično dajemo v vodo (pomagamo si z zajemalko). Kuhamo jih 10-12 minut na zmernem ognju. Nato jih s penovko vzamemo iz vrele vode.

Kruhovi cmoki z divjimi šparglji za prave gurmane

Nasvet
Pršut lahko nadomestite s panceto, ali pa ga izpustite. Pazite pri soljenju, ker je pršut sam po sebi slan.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

tinag

"Keep it simple..." in več je manj je moj moto pri kuhanju...

Dodaj odgovor