Jabolčni šmorn
Print Friendly, PDF & Email

Čas je, da z dreves oberemo še zadnja jabolka in jih shranimo za ozimnico. Še prej pa jih nekaj damo na stran in pripravimo okusno večerjo- jabolčni šmorn.

Jabolčni šmorn

Jabolčni šmorn – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • lonec
  • ponev
  • žlica
  • 2 vilici
  • električni mešalec

Jabolčni šmorn – sestavine

Za 4 osebe:

  • 3 jabolka (bolj sladke sorte)
  • 2 jajci
  • 150-200 ml mleka
  • ščep soli
  • 100-150 g moke
  • 5 žlic svinjske masti, med peko dodajaš še več masti

Jabolčni šmorn-postopek:

Pripravimo maso iz jajc, mleka, soli in moke, kot za palačinke, le bolj gosto.

Jabolčni šmorn 1

V ponvi segrejemo svinjsko mast.

Jabolka operemo pod tekočo vodo. Narežemo jih na tanjše rezine. Priporočljivo je, da jih narežete tik preden jih daste v maso, ker drugače spremenijo barvo. Kar ni nič hudega.

Jabolčni šmorn 2

Jabolčne rezine pomakamo v maso in jih polagamo na razgreto mast. Ko so jabolka z ene strani zapečena, jih obrnemo še na drugo stran.

Jabolčni šmorn 3

Jabolčni šmorn 4

Jabolka polagamo na servieto, da popivnajo maščobo.

Jabolčni šmorn 5

Pred serviranjem jih posujemo z sladkorjem v prahu.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 22 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor