Jabolčni šmorn
Čas je, da z dreves oberemo še zadnja jabolka in jih shranimo za ozimnico. Še prej pa jih nekaj damo na stran in pripravimo okusno večerjo- jabolčni šmorn.
Jabolčni šmorn – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- lonec
- ponev
- žlica
- 2 vilici
- električni mešalec
Jabolčni šmorn – sestavine
Za 4 osebe:
- 3 jabolka (bolj sladke sorte)
- 2 jajci
- 150-200 ml mleka
- ščep soli
- 100-150 g moke
- 5 žlic svinjske masti, med peko dodajaš še več masti
Jabolčni šmorn-postopek:
Pripravimo maso iz jajc, mleka, soli in moke, kot za palačinke, le bolj gosto.
V ponvi segrejemo svinjsko mast.
Jabolka operemo pod tekočo vodo. Narežemo jih na tanjše rezine. Priporočljivo je, da jih narežete tik preden jih daste v maso, ker drugače spremenijo barvo. Kar ni nič hudega.
Jabolčne rezine pomakamo v maso in jih polagamo na razgreto mast. Ko so jabolka z ene strani zapečena, jih obrnemo še na drugo stran.
Jabolka polagamo na servieto, da popivnajo maščobo.
Pred serviranjem jih posujemo z sladkorjem v prahu.
Dober tek!