Slivov drobljenec
Print Friendly, PDF & Email

Se mi zdi, da termično obdelane slive dobijo še lepši in še bolj intenziven okus. Sok, ki steče iz njih in se pomeša s sladkorjem, da nastane takšna lepljiva tekočina, je še posebno slasten. Če pa preko posujemo še crambl, posip iz moke, sladkorja in masla, pa nastane slasten in hrustljav slivov drobljenec.

slivov-drobljenec-5 Slivov drobljenec – pripomočki:

  • tehtnica
  • cedilo
  • skodelica
  • nož
  • žlica
  • skleda
  • pekač

Slivov drobljenec – sestavine:

Pekač mere 17 x 12 cm

  • 250 g sliv
  • 50 g sladkorja
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1/2 vaniljevega sladkorja

Posip:

  • 60 g moke
  • 40 g hladnega masla
  • 40 g sladkorja

In še:

  • maslo za premaz pekača

Slivov drobljenec – postopek:

Najprej odtehtamo slive in jih speremo pod tekočo vodo.

slivov-drobljenec-1Slive prepolovimo in odstranimo koščice. Pazimo, da se nam ne izmuzne morebiti kakšna črviva.slivov-drobljenec-2Prepolovljene slive predenemo v skodelo in jih posipamo s sladkorjem, s polovico vaniljevega sladkorja in pol žličke cimeta. Sestavine premešamo.slivov-drobljenec-8Pekač močno namastimo z maslom in vanj razporedimo slive, ki smo jih pomešali s sladkorjem, vaniljo in cimetom.slivov-drobljenec-9V skledo odtehtamo moko in dodamo maslo, sladkor in vaniljev sladkor. Z rokami sestavine pomešamo, da dobimo testo kot mrvice oz. kot drobtinice.

slivov-drobljenec-10Drobljenec posipamo čez slive in damo peči v segreto pečico na 180 stopinj Celzija 40 minut.slivov-drobljenec-3Slivov drobljenec lahko postrežemo kar v pekaču.slivov-drobljenec-4Sem bila sprva mnenja, da je količina za 2 osebi, vendar sem si hitro premislila … Njam, njam!

slivov-drobljenec-6

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor