Testenine z divjimi šparglji in čičeriko
Sedaj, ko je prišla pomlad in v gozdu raste ta odlična rastlina – divji špargelj, ki je predvsem zelo zdrava in izvrstnega okusa, si lahko privoščimo, da jo pripravimo na 1001 način. Spodnji recept je enostavno kosilo, ki ga lahko pripravite hitro. Okus divjih špargljov pa bo dodal tisto noto, ki je potrebna, da bodo gosti prosili za repete`!
Pripomočki za pripravo testenin z divjimi šparglji in čičeriko:
- ponev
- nož
- žlica
- vilica
- kuhalnica
Sestavine za pripravo testenin z divjimi šparglji in čičeriko:
(za 2 osebi)
- 150 g skuhanim divjih špargljev
- 1/2 sesekljane čebule
- ščepec česna v prahu
- 1 pločevinka čičerike (200 g)
- 120 ml rastlinskega mleka (sojino, mandljevo, ovseno)
- 120 ml vode v kateri kuhamo testenine
- 200 g testenin
- sol in poper
- olivno olje
Postopek priprave testenin z divjimi šparglji in čičeriko:
Na ogenj postavimo ponev in v slanem kropu skuhamo testenine.
Divje šparglje očistimo in pokuhamo v vodi približno 5 minut. Iz pločevinke zlijemo vodo in postavimo čičeriko v posodo.
Na ogenj postavimo ponev s olivnim oljem in sesekljano čebulo. Počasi pražimo čebulo, da porumeni.
Dodamo čičeriko in jo, s pomočjo vilice, pretlačimo. Ni potrebno, da pretlačimo čisto vso, lahko pustimo nekaj kosov celih.
Nato dodamo mleko in vodo v kateri kuhamo testenine. Solimo in popramo ter pustimo, da zakuha.
Dodamo divje šparglje in dobro premešamo.
Sedaj dodamo ščepec česna v prahu, premešamo, ogenj damo na srednjo temperaturo in pokrito kuhamo približno 10 minut.
Kuhane testenine odcedimo in dodamo omaki.
Dobro premešamo in naše testenine s divjimi šparglji in čičeriko so pripravljene.
Postrežemo in pojemo takoj 🙂
Dober tek!