Rezanci s šparglji, limono in parmezanom
Print Friendly, PDF & Email

Rezanci s šparglji, limono in parmezanom so svež, lahek in hitro pripravljen polnovreden obrok.

Rezanci s šparglji, limono in parmezanom

Rezanci s šparglji – pripomočki:

• nož in deska za rezanje
• kozica za kuhanje špargljev
• lonec za kuhanje rezancev
• ponev
• cedilo
• ribežen
• palični mešalnik ali električni mešalnik

Rezanci s šparglji – sestavine:

(za 2 osebi)

Rezanci s šparglji, limono in parmezanom (8)• 200 g rezancev ali fužev
• polkilogramski šopek špargljev
• olivno olje
• 3 stroki česna
• 1 limona
• 100 g parmezana
• peteršilj
• bazilika
• sol
• poper

Rezanci s šparglji, limono in parmezanom – priprava:

Šparglje operemo in jim odlomimo konce, ki jih zavržemo. Nato šparglje do polovice dolžine narežemo na koščke, jih v malo osoljene vode, pokrite, skuhamo do mehkega in kuhane spasiramo s paličnim mešalnikom. Vršičke špargljev prihranimo.
Česen olupimo in nasekljamo in ga v ponvi z olivnim oljem skupaj z vršički špargljev, ki so ostali, pražimo nekaj minut. Dodamo naribano limonino lupinico, pokrijemo in pražimo še 5 minut.

Rezanci s šparglji, limono in parmezanom

V ponev dodamo odcejene rezance, ki smo jih, posebej, v vreli osoljeni vodi kuhali 6 minut.

Rezanci s šparglji, limono in parmezanom

V vse skupaj vmešamo spasirane šparglje. Zmešamo, dodamo polovico naribanega parmezana in ponovno premešamo. Ponev odstavimo z ognja.

Rezanci s šparglji, limono in parmezanom
Serviramo s sesekljanim peteršiljem, preostalim naribanim parmezanom, svežo baziliko in sokom pol limone. Po želji na koncu jed še popramo.

Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

MAJDA

Kuham z veseljem in dobro voljo, saj verjamem, da je čas, ko kuhamo in jemo koristno porabljen čas. Če v kuhanju in jedi uživamo, je to hkrati tudi sprostitev od vsakodnevnih stresnih obveznosti. Večinoma kuham jedi, ki jih lahko pripravimo hitro, a so vseeno zelo zdrave. Pomembne so le sestavine, ki jih uporabimo. Te naj bodo sezonske, torej tiste, ki rastejo v trenutnem obdobju in seveda iz bližnje okolice oziroma Slovenije. Če nimamo vrta, si enostavno naredimo »mini« zeliščni vrt kar na okenski polici. V zabojček posadimo vrtna zelišča, ki nam ugajajo in dišijo. Rada uporabljam vse vrste začimb, sveže in suhe, ki popestrijo vsakdanji jedilnik in pozitivno delujejo na prebavo in naše zdravje. Uživajmo v hrani, uživajmo življenje. Pa dober tek!

Dodaj odgovor