Ješprenj z bučkami in divjimi šparglji
Print Friendly, PDF & Email

Na sprehodu smo nabrali šopek divjih špargljev. Kako naj jih pripravimo? Ponujam vam še en enostaven in domiseln recept z divjimi šparglji in bučkami.

Ješprenj z bučkami in divjimi šparglji

Ješprenj z bučkami in divjimi šparglji – pripomočki:

  • ponev
  • kuhalnica
  • nož
  • deska za rezanje

Ješprenj z bučkami in divjimi šparglji – sestavine:

(za 2 osebi)

  • 1 srednje velika bučka
  • 40 g divjih špargljev
  • pol čebule
  • 2 mali rezini pršuta narezanega na majhne koščke
  • 130 g ješprenja (lahko ga namakate 24 ur prej ali uporabite tistega, ki je skuhan v 15-20 minutah)
  • olivno olje, košček masla (po želji, za okus)
  • sol, poper
  • parmezan
  • voda za kuhanje (količino spremljamo ob kuhanju)

Ješprenj z bučkami in divjimi šparglji

Ješprenj z bučkami in divjimi šparglji – postopek:

Najprej ločimo vršičke špargljev, ki jih pustimo jih za na konec, stebla pa narežemo na manjše koščke.

Nasekljano čebulo in na drobno narezano bučko popražimo na olivnem olju cca. 10 min, posolimo in popopramo in dodamo še pršut, narezana stebla špargljev ter ješprenj. Vse skupaj popražimo še cca. 5 min.

Ješprenj z bučkami in divjimi šparglji

Ješprenj z bučkami in divjimi šparglji

Nato zalijemo z vodo in pustimo, da vre cca. 20 min, par minut pred koncem, dodamo še vršičke divjih špargljev. Med kuhanjem vsake par minut pomešamo s kuhalnico in spremljamo količino vode, po potrebi dodajamo, paziti moramo le, da ne dodamo preveč – raje večkrat po malo. Po želji dodamo še košček masla – za dodelan, polnejši okus.

Ješprenj z bučkami in divjimi šparglji

Ko je jed gotova, potrosimo še z naribanim parmezanom.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor